fredag den 28. januar 2011

Dagens undren og ny viden

Jeg har lige fundet ud af hvordan jeg kan se forskel på pastinak og persillerod! jeg kan godt se at der er forskel, men hvilken er hvilken rodfrugt, men jeg har altid begge i køleskabet og bruger stor set begge rødder i samme retter.
 • Persillerod buler ud på toppen
 • Pastinak buer indad
Og hvad skal jeg bruge denne viden til, aner det ikke, men det er da sjovt at lære noget nyt og måske får jeg en dag brug for denne viden! Jeg har haft pastinakker i have sidste år, det blev ikke så store, men velsmagende.
Og jeg har lige skrevet det på en af de første sider, sammen med andre gode oplysninger, i min gode gamle "God mad, let at lave" af Inger Erner Andersen og Lotte Haveman. Bogen købte jeg gennem en bogklub i 1982 og den brugt flittigt.
Bogen er også købt antikvarisk til 40-50 kr til både sommerhuset og sønnen, da han flyttede hjemmefra. Da jeg flyttede sammen med Allan i 1983, havde vi to ens eksemplarer og min mor fik Allans, da hun flyttede alene nogle år efter.

Jeg sidder og ser en lånt dvd "Isabellas" - 100 ideer til din have, dit hus og din mad fra tv-programmet ISABELLAS, som vist har været vist på TV2 .
Jeg startede med mad-afdelingen, hvor hun bla. bager surbrød, spinattærte og cheesecake. Mens jeg leder efter den rigtige lydbog, som jeg er i humør til at "læse" efter "Den tredie tvilling" af Ken Follett. Jeg har hørt brudstykker og læst omtale af bla "Mordets analyse" af Jed Rubenfeld, "Fredag aften" af Joanna Trollope, men det er ikke lige det rigtige nu. Så det bliver nok "Nøglen til Rebecca" af Ken Follett;-)

2 kommentarer:

 1. Hej Lone

  "God mad let at lave" kan stadig købes. Det er nu 7. udgave, som er på markedet. En sand klassiker, som alle unge burde få i udflytningsgave, når de flytter hjemmefra.
  Jeg ville også stemme på Ken Follet ;-)

  SvarSlet
 2. Kære Ina
  Jeg synes bare at den er så dyr nu. Helt enig med at den burde gives i udflytningsgave;-) måske skal min datter have den nyeste udgave, når hun flytter hjemmefra!

  Det bliver vist heller ikke til Ken Follett alligevel...Men elefantpassernes børn af Peter Høeg, men jeg får hørt den på et senere tidspunkt.
  kh Lone.g

  SvarSlet

Dejligt at du er her og lægger en kommentar;-). Jeg svarer på den hurtigst muligt, men skal lige ind fra haven. Kh Lone