tirsdag den 8. marts 2011

Undren over "sig det med blomster"

Ja, det er Claus Dalby, der fik mig til at google lidt ekstra pga at han i dagens indlæg skriver sloganet: "Sig det med blomster"... og ikke ved hvor det kommer fra.
Jeg er berømt og berygtet for at undersøge sjovt på internettet og jeg var igennem de første mange sider, som intet hjalp mig, før én skrev at det ikke var alle blomsterhandlere, der måtte bruge sloganet "Sig det med blomster", hmm og så var der lidt om Interflora, som desværre ikke er dansk, men skabt af en blomsterhandler i Berlin omkring 1907. Ideen er eksporteret til USA! - læs mere herunder... 

 

Her i Danmark hed det først "Ekspreslevring af blomster" og verdensorganisationen Interflora blev stiftet i København kort efter 2. Verdenskrig..

Læs mere Historien bag Interflora

En genial ide fødes i Berlin….. Den Berlinske blomsterhandler Max Hübner stod som den mand, der skabte ideen "Sig det med blomster" og dermed lagde grundstenen til vore dages Interflora. Max Hübner begyndte i 1907 at etablere private aftaler med andre blomsterhandlere i Berlin. Problemet var, at byen voksede med utrolig fart, og med egen forretning i Prinzenstrasse - midt i centrum - var der langt til Berlins yderkanter, hvor nye byområder blev anlagt. Han søgte derfor gennem aftaler med kolleger i byens yderkvarterer at etablere en ordning, hvor han stadig midt i byen kunne modtage os sende ordrer til de nye byområder, og så få dem leveret gennem en kollega, som var nærmest leveringsstedet. Ideen var enkel, men Max Hübner så mulighederne, og med imponerende indsats fik han i løbet af få år skabt et netværk af blomsterhandlere i hele tyskland. Det blev starten på "Blumenspenden Vermittlung", men Max Hübner fortsatte arbejdet med at skabe kontakter over hele jorden.

 
Dette er kun et lille udpluk fra Interfloras hjemmeside...

2 kommentarer:

  1. Kære Claus

    Du er meget velkommen, det er jo ikke sådan med nysgerrighed... det kan også føre til viden.
    kh Lone

    SvarSlet

Dejligt at du er her og lægger en kommentar;-). Jeg svarer på den hurtigst muligt, men skal lige ind fra haven. Kh Lone