fredag den 4. marts 2011

Øst og Nord er ens

I formiddag meddelte de i radioen at der ville komme sol i Nordjylland og op til 7 grader og tænk omkring middag så kom der små solstrejf her og kort efter var her fuld sol og 7,7 graders varme i skyggen!!! og den er ved at gå ned nu, helt fantastisk.

Så det blev til en lille havetur, først skulle vores sengelinned vaskes og ud og hænge, så vi kan nyde duften i nat. Nu da vejret var så godt så kunne jeg jo lige kikke til dahlia-knoldene fra sidste år og så hvordan de havde det - og de havde det ikke godt. De er mere eller mindre rådnet væk, i deres lækre leje af spagnum i flamingokasser i udhuset, hvor tempeturen godt nok blev lidt kold, men de lå jo godt og isoleret!!! troede jeg, øv jeg havde bare så mange smukke dahlia sidste sommer og glædede mig til at se dem igen.

Heldigvis er der lyspunkter i haven: jeg har set det første bundt vintergækker, flere erantis, flere løgvækster der har brudt op af jorden.

Princess Diana fra 2010


navn?

Rouge Cardinal 2010

Nelly Moser, sat 2010

Navn?
Jeg fik klippet alle mine klematis gruppe 3 ned til ca 20 cm og det har de alle trængt til, de er aldrig før blevet klippet og flere af dem blev plantet for små 5-6 år siden og var store og flotte men ikke i bunden.

4 kommentarer:

 1. Kære Lone.

  Den nederste clematis kunne måske være Niobe, som dog er lidt mere rødlig end på billedet, men det kunne måske også være Viola, der er en anelse mere blålilla end billedet.

  Det med billeder har jo meget med lyset at gøre, derfor mine forslag. Begge tilhøre gruppe 3 clematis ;-)

  Ha' fortsat en dejlig aften :-D

  SvarSlet
 2. Ej hvor ægerligt med dahlia-knoldene - kan godt forstå, at du ærgrer dig :-(
  Men så er det jo dejligt, at du har så mange dejlige clematis at glæde dig til :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har intet bud på Clematis´en. Jeg elsker bare dem allesammen.

  Det er godt, at du ikke er vores nabo med dit nyvaskede vasketøj - især, hvis det er hvidt. Vores bier var nemlig ude at flyve for første gang siden efteråret. Og på denne første flyvetur, siges det, at de holder meget af at tømme deres maveindhold efter en hel vinter ud på hvidt vasketøj.

  SvarSlet
 4. Kære alle tre
  Jeg tror at den ene klematis uden navn er en helt almindelig kendt en, jeg kan jo tage et billede med til Rønde, når jeg besøger den skønne klematishave ClematisDanmark, så ved de det nok;-)

  jeg er også meget glad for mine klematis og jeg fik købt nogle flotte småblomstrende hvide sidste år hos ClematisDanmark, duftende!

  Godt vi ikke var naboer i går så, ellers ville du være velkommen, jeg elsker honning og har min egen honningpusher i Klejstrup på Djursland;-)

  kh Lone

  SvarSlet

Dejligt at du er her og lægger en kommentar;-). Jeg svarer på den hurtigst muligt, men skal lige ind fra haven. Kh Lone