søndag den 29. maj 2011

Søndag på AROS

Hold da op, sikke en herlig søndag formiddag. Jeg var så heldig at have fået billetter til brunch på ARTrestauranten og en gåtur oppe i Your rainbow panorama på taget af ARoS.
Sikke en uventet storslået oplevelse. Jeg havde lokket Allan med og sikke vi nød både brunchen og turen rundt i Your rainbow panorama'en. Det bliver helt sikkert en publikumsmagnet og hvor under jeg AROS den succes. 

Jeg synes selv at jeg fik en flot effekt, ved at have folks skygger med på ydersiden af glassene...Jeg talte med en dame i kørestol Your rainbow panorama, hun bor i nærheden og har kunnet følge byggeriet hjemme fra sit vindue og hun havde en stor oplevelse af at se sit hjem fra toppen af AROS. Hun fortalte også at Olafur Eliasson skulle have sagt, "at når mennesket ser en vase i en montre, så så de kun en vase - men de kikkede jo faktisk på en vase i en montre". Derfor skulle han have lavet denne Your rainbow panorama, hvor mennesket så ville være som en vase!!!! uanset om det skulle være en sand historie, så synes jeg at den er lidt sjov.

Jeg blev bims i hovedet af at kikke ud af alle de forskelligfarvede glas og tog en masse skønne billeder. Da jeg kom ned igen, måtte jeg lige stå stille og trække vejret og holde hovedet i ro. 


Vi nåede dog et smut ned i kælderen i De 9 rum, hvor vores yndlings-udstilling befinder sig "umf-manden". Jeg aner ikke hvad den hedder i virkeligheden, men det drejer sig om et æg i vand, med en fotoinstallation af kunstnerens ansigt, hvor han laver ansigter og siger "umf"-agtige lyde. Ikke engang ham kunne jeg holde ud af at kikke på i dag, men jeg sad da to sekunder. 

Tony Oursler Unk, 2004

En solid glastank på 2 x 2 x 2 meter fyldt med vand danner ramme om et stort hoved, udført i glasfiber, hvorpå et ansigt projiceres. Det mørke rum, der omgiver tanken, skaber en grundlæggende foruroligende stemning. Værket er således en videreudvikling af Tony Ourslers (f. 1957) tidligere produktioner, hvor han vækker dukker til live med det levende billede. Hans værk balancerer mellem det dæmoniske og det uskyldige og rummer et overrumplende element, hvor betragteren udfordres af værkets uventede og chokerende effekter. Tony Oursler trækker ofte på litterære kilder og danner afbrudte fortælleforløb, der bl.a. tematiserer det velkendte – dukken, den menneskelige figur – som udfordres af det uhyggelige og uventede.
Billedet lånt fra AROS's hjemmeside med tak
Et kik ud mod havnen i nogle lidt koldere farver
Nu skal jeg et smut ud i haven og nyde at her er lidt tørvejr...

8 kommentarer:

 1. Spændende billeder, jeg glæder mit til den 7 juni, der har vi planlagt et besøg i Århus, en fin appetitvækker du har serveret.
  Kh Lis

  SvarSlet
 2. Wouw, det ser spændende ud, hvor er du heldig at have været derinde allerede. Iflg. fjernsynet var der foreløbig ventetid frem til august. Det orange billede er da fantastisk.
  Lidt "sjovt" at man bliver lidt tummelumsk af at være derinde... det må være vaseeffekten! :o)

  SvarSlet
 3. Kære LisP
  Du kan bare glæde dig, det er slet ikke til at forstå at verden kan se sådan ud og så forandre sig hele tiden og for hver meter rundt.
  kh Lone

  Kære FruFriis
  Det forstår jeg ikke, det med ventetiden til august! Der skulle være mulighed for at få en tur rundt oppe i Your rainbow, hvis man vil vente lidt og/eller om formiddagen, når de lige har åbnet. Vi havde misforstået lidt af arrangementet og Allan var nede i billetsalget og hente to rainbow-adgangsbilletter og vi fik "tur" til efter ½ time;-)
  Jeg var sådan set glad for at jeg fik spist den lækre brunch først, ellers havde jeg nok ikke kunnet spise noget OG det havde været trist, da maden var lækker! Helt sikkert "vaseeffekten"
  kh Lone

  SvarSlet
 4. Det er meget flot og spændende - jeg så det i fjernsynet i går, og håber da, at jeg selv får mulighed for at opleve det.

  SvarSlet
 5. Puh, blev helt svedt. Håber meget at kunne komme ind og se regnbuen, når vi skal til Aarhus sidst i juni. Godt lige at høre, at det er det hele værd. Jeg holder også meget af kælderen på Aros :)

  SvarSlet
 6. Det var en fin anmeldelse du gav. Det lyder som om, det må øverst på listen næste gang vi skal til Århus.

  SvarSlet
 7. Kære Sussi
  Det håber jeg også for dig, fantastisk oplevelse. Jeg har ikke engang set det i TV, vi nåede heller ikke at læse avisen i morges. Så det VAR en kæmpe oplevelse, som SKAL gentages igen en solskinsdag, det må være endnu smukkere!
  kh Lone

  Kære CuginaK
  Helt sikkert, jeg skal nok skrive om det igen, når jeg kommer derop og hvordan oddsene er... Jeg kommer altid i kælderen og gæsterne de skal med ned i min yndlingsafdeling, også Bill Viola flotte farveorgie af lyd og lys.. Ja og så har vi jo BOY, denne Your rainbow panorama er helt på højde med BOY;-)

  Kh Lone

  Kære Ina
  Velbekomme, det bliver det hele værd og så er der jo den gamle by, som bliver mere og mere spændende, en lille gåtur på 500 m derfra med bygninger fra 1970'erne!!! jeg kan huske dem, herligt... Aarhus er spændende.
  Jeg vil dog til København og se udsillingen på Eksperimentariet med udstillingen Body World, den slutter heldigvis først til august!

  kh Lone

  SvarSlet
 8. Spændende billeder. Kender et par stykker i Aahus området, som jeg har sendt linket til :)


  Carl
  http://restaurantikøbenhavn.dk/

  SvarSlet

Dejligt at du er her og lægger en kommentar;-). Jeg svarer på den hurtigst muligt, men skal lige ind fra haven. Kh Lone