fredag den 13. maj 2011

Haven og weekend

Tiden løber, det kender vi nok alle til. Haven trækker også i mig og gør at jeg helst vil være udenfor eller indenfor i mit drivhus og lave nye planter eller prikle andre såede planter om. Hvorfor jeg ikke når at skrive her på min blog har jeg ingen fornuftig forklaring på - andet end jeg er træt, har ondt i min nakke og slapper af når jeg ikke "skal" lave noget. 
Min aquajogging er sluttet og der er sommerferie indtil september, mit spansk slutter på torsdag og så kan jeg "endelig" selv bestemme dagsordenen... 

Lodden løvefod efter lidt regn


Nå, spøg til side. Jeg nyder at det er blev forsommer og at alt vokser i haven fra dag til dag. Glassene på/i drivhuset er fjernet, da det skal flyttes både fordi træblokkene ovenpå fundamentet er mørnet og støtter ikke ret mange steder og fordi det skal flyttes 2-3 meter mod vest, så bliver hønsegården i et stykke. Desuden får vi det lange vue fra drivhuset til kompostbunken (sjovt!?) som en af de lange linier i haven og vi kan allerede se formålet med dem. 
Brombærbedet er halveret i størrelse, det gør ondt at tænke på, men vi har konstant brombær i fryseren og brombærsyltetøj - mere end vi kan spise! 


I år skal jeg have tomatplanter i drivhuset - når det er flyttet - og de skal hænge i en "spand", altså med hovedet nedad. Jeg læste om det sidste år, men da var det for sent for mig og i år skal det ske. Høsten skulle blive større og tomatplanterne har jeg fået lavet og i år i en mindre portion til mine kære naboer og os selv. Læs mere her


3 kommentarer:

 1. Kender det alt for godt, det med at haven/udelivet trækker. Det er skønt, men det går lidt ud over andre ting.
  Lyder spændende med tomater, der hænger med hovedet nedad. Jeg har ikke hørt om det før, men nu har jeg ikke drivhus, så jeg er ikke så meget i den verden.
  Flotte billeder af bregnerne.

  SvarSlet
 2. Dejlige havebilleder. Det var godt der kom lidt regn det frisker de grønne farver op:) Spændende ide med tomaterne, hvordan holder man på vandet?

  SvarSlet
 3. Kære Ina og Lisbeth
  Det med tomaterne hørte jeg gennem en fra www.blomsterdalen.dk, som dog ikke selv havde prøvet det. Tjek her:
  http://www.havenyt.dk/artikler/koekkenhaven/groensager/tomat/581.html

  kh Lone

  SvarSlet

Dejligt at du er her og lægger en kommentar;-). Jeg svarer på den hurtigst muligt, men skal lige ind fra haven. Kh Lone