mandag den 11. april 2011

Ned på knæ og luge

Ja, når der skal luges ukrudt kender jeg ikke andre måder end at lægge mig på knæ på en knæpude. En smal skovl eller en trearmet gaffel er mine favoritremedier og jeg har en smuk pink "taske" at have det hele i. I dag har jeg fjernet en del skvalderkål i et staudebed og en kant langs kommunens cykelsti, hvor det kravler ind i min have, hvor skvalderkål ikke er velkommen, men sådan er det jo.Planen er at jeg vil have et stykke flise, træ, metal, der kan dække det øverste af jorden og gå ca 15-20 ned i jorden, så ukrudt ikke kan komme ind i haven.

De nye høns får heldigvis det grønne og hygger sig med at kradse i jorden og på et snarligt tidspunkt vil jeg få smukke æg med en orangegul blomme i, det glæder jeg mig til.

Jeg har kun dårlig samvittighed, da jeg ikke har fået kameraet med i haven eller foreviget såkasser mm... det kommer, jeg når det på et tidspunkt.

ps kender I det, nu når det bliver varmt, så har "man" ikke noget tøj at tage på. Det er ihvertfald svært lige at finde i det rette øjeblik... så jeg var et smut i byen i lange jeans, kortærmet t-shirt og træsko. Et smut i Brugsen, apoteket, biblioteket og et lille smut hen til Muskat, byens lækre dametøjforretning. De sidste meter før butikken bliver jeg overhalet af en politibil indenom på fortorvet, stille men lynhurtigt. Jeg nåede at skrå over vejen og så for bilen mod kørselsretningen i vores lille gade, det var vistnok et røveri i banken, men det står nok i avisen i morgen. Mærkeligt og underligt, for i min lille by sker der næsten aldrig noget. Jordposer af forskellig slags ligger udenfor forretningen efter lukketid og der forsvinder vist aldrig noget af det.... så er vi godt nok kommet langt ud på landet!

Ja, sikke langt jeg kom fra skvalderkål, over bankrøveri til dametøj. Jeg kom for at kikke på nogle leggings til lidt under knæet og kom ud med to par bukser, to toppe og to par leggings. Tøjet blev godkendt af familien, men den ene top var lidt konet... jeg føler lige efter og finder ud af om det er noget jeg skal have ellers bliver den afleveres tilbage.

7 kommentarer:

 1. Åh jo det kender jeg skam. Både det med skvalderkål fra nabojorden og det med det besynderlige havetøj man sommetider ifører sig når man tror sig uset. Min favorit er en meeeget gammel herrejakke ca 11 størrelser over min egen. Den er grim og vanvittig stor, men den har nogle fede store lommer til alt havegrejet, og der er også plads til mobilen,kameraet,madpakken og så det løse. Derudover kan den suttes og savles på af alverdens dyr, for den går lige i maskinen,-men klædelig er den ved gud ikke :)
  Kh
  Lene

  SvarSlet
 2. Kære Lene
  Jo, det kender jeg godt altså det med havetøjet. Der er nok ikke mange af os, der er klædt i modehavetøj;-) men som du siger i aflagte laser ofte i skrækkelige farver, størrelser og designs.
  Tak for din herlige havehilsen
  kh Lone

  SvarSlet
 3. Ja, jeg kan også nikke genkendende til det hele. . pludselig er det sommer og man har intet et tage på:-)skvalderkål kæmper vi også med fra nabogrunden!Hvor lyder det hyggeligt med dine høns, det har vi også talt en del om, så måske. . .Kh. Søs

  SvarSlet
 4. Mmmh orangegule æggeblommer får mig til at tænke på sommerens æggemadder, med diverse løg salt og peber.

  Og havetøjet. Jo mere slidt og lasset jo bedre. Jeg brugte i mange år min aflagte uniform/arbejdstøj. Det sluttede sidste år, hvor mine overalls ikke kunne sys sammen længere og måtte kasseres. Vræææææl. De var de bedste jeg havde.

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 5. Kære Sus
  Vi boede i bofællesskab, hvor der var høns og kunne ikke forestille os hvordan vi kunne leve uden. Heldigvis var her hønsehus, hvor vi flyttede for 8 år siden. 42 kr på høne, hvor de er omkring 20 uger gamle og næsten klar til at lægge æg.

  kh Lone

  Kære K
  Nu er jeg ikke så meget til æggemadder, men meget gerne et blødkogt æg til morgenmad eller et smilende æg til sildemadden;-)
  Surt for dig og din overall. Jeg har fundet min kedeldragt og overall på markeder for maange år siden, de bliver vist ikke slidt op i min tid;-)

  kh Lone

  SvarSlet
 6. Det med havetøjet kommer nok an på ens temperament. Jeg bruger naturligvis også aflagt tøj, men det er mine tidligere pæne uldtrøjer, med en pæn skjorte der ikke kan gå længere pga. slid på kraven og manchetten, samt ditto slidte jeans eller lign. Modemand er jeg nok ikke, men god havestil går vist an.
  Henrik

  SvarSlet
 7. Kære Henrik
  Herligt med en havemand med stil, respekt. Jeg kan ikke prale med at jeg har tøjstil når jeg er i haven, men jeg nyder hvert sekund. Jeg skal vist lige ind og kikke på dine dahlia mm.
  kh Lone

  SvarSlet

Dejligt at du er her og lægger en kommentar;-). Jeg svarer på den hurtigst muligt, men skal lige ind fra haven. Kh Lone