fredag den 22. april 2011

Langfredag nu og tidligere

Tænk nu i dag på en langfredag hygger vi i haven, fjerner ukrudt, laver havelåge, lægger kartofler, hører hyggelig musik og kan handle i flere forretninger her i byen.Herligt!

Da jeg var barn var ALT lukket, hverken butikker eller biografer havde åbent! radioen spillede trist sørgelig musik og der var ingen der grinede eller talte højlydt sammen! Og det var først 2. påskedag, der var en festdag og det var her biograferne havde åbent og der var nye film på lærredet! jeg kan dog ikke huske om bageren havde åbent eller om der var lukket hele påsken. 

Og tænk at jeg havde nattevagter på plejehjemmet Gammelmosevej fra 1975-1979 og der var kun radio til kl. 24 eller 01 og så var der ikke mere at gøre ved det og så var der først radio igen kl. 6 eller 7. Så sad jeg og læste i stilhed. 

For ca 4 år siden havde jeg 12 timers vagter i vikarbureau som sygeplejerske i private hjem og passede børn, der så kunne undgå at være indlagt. Her kunne jeg, når barnets helbred kunne klare det, sidde med min pc og se medbragte film og høre det gennem høretelefon, lave spansk lektier, læse bøger og drikke min medbragte nescafe i rigelige mængder. Desværre hørte jeg ikke lydbøger dengang, men det kunne også have været rart. Desværre måtte jeg stoppe, da jeg blev påkørt og det er mærkeligt at tænke sig at sådan var mit liv for snart 4 år siden!

4 kommentarer:

 1. Jeg mindes også de lange lange kedelige helligdage da jeg var barn - heldigvis var der dog liv og latter i mit barndomshjem, men tv var der ikke meget sjov ved! Nu er det lige før at det er i den anden grøft - her er "søndagsåbent" i Irma og i alle havecentre, så ikke meget stads af den helligdag!
  Det må være mærkeligt for dig at dit liv er så forandret efter ulykken, men det glæder mig at du får det bedste ud af din situation - glæde ved haven, bøger, madlavning og meget andet - super dejligt at følge med i! Ha en forsat rigtig dejlig Påske, Lone - hilsen fra Lisbeth i Bagsvætd;)

  SvarSlet
 2. Heldigvis var der altid gæster i påsken, da jeg var barn, for som I siger, så var alt lukket og slukket... ikke at der normalt var særlig meget underholdning - jeg boede på landet og vi havde ikke TV - så forskellen har sikkert ikke været så stor, hi hi

  SvarSlet
 3. Her i påsen har fjernsynet ikke været tændt, hvilket har været rigtig hyggeligt. Vi har jo været sammen med gode venner i Sverige - det var dem, der var på billederne på min blog, og ikke mig :-) Iøvrigt har jeg svært ved, at finde tid til, at kommentere på bloggene i øjeblikket. Det er ikke uvillighed ;-)

  Når man af en eller anden grund bliver ramt, må man finde nye værdiger i livet. For mig blev det haven.

  Kh - K

  SvarSlet
 4. Dejligt du har fundet glæde i haven - mange mister alt for hurtigt gnisten til livet, når noget sådan sker. - Men at se når det spirer og gror, når alt grønnes og springer ud, så er troen på livet intakt :-)

  SvarSlet

Dejligt at du er her og lægger en kommentar;-). Jeg svarer på den hurtigst muligt, men skal lige ind fra haven. Kh Lone