søndag den 19. december 2010

Mejsekugler - også for solsorte

Jeg blev så glad for en opskrift på mejsekuglerne fra Badut at jeg allerede har lavet 3. portion og mine fugle i haven elsker dem.
Jeg laver en portion af 500 g svinefedt, 4-5 groftskårede æbler og 500-700 g solsikkekerner uden skal.


Massen putter jeg i plastikurtepotter med drænhuller i bunden og bruger lige nu enten rød eller sølvfarvet silkebånd omkring koglen og op igennem drænhullet og når massen er størknet, så kan jeg let få "kuglen" ud UDEN at ødelægge urtepotten, så den kan genbruges mange gange. 

lone.g

3 kommentarer:

 1. Det er lige præcis sådan noget der gør at jeg er "ked af" ikke at have en have. Det er så hyggeligt at fodre fuglene og de giver så meget igen ved deres blotte tilstedeværelse :-)

  SvarSlet
 2. Å hvor er jeg glad fordi du kunne bruge min version af de klassiske majsekugler. Jeg synes også at det er så fint at de er pæne mens fuglene spiser af dem og at de forvandler sig hen af vejen.

  Med hensyn til kommentarer så er den bedste måde at få folk til at opdage ens blog og kommentere der at gå på besøg hos andre (mindre) bloggere og kommenterer der. Hvis man kommentere hos Claus den travle mand kan man ikke forvente at han har mulighed for at kikke ind og sige hej, men hvis man kommenterer hos andre bloggere vil de ofte komme på genvisit. (Men selvfølgelig skal vi også kommentere hos Claus, det er jo slet ikke til at lade være vel).

  og det råd kommer så fra mig der har omkring 500 daglige besøgende men kun får ganske få kommentarer. Hmmm, måske er jeg ikke den rette til at give gode råd.....

  Rigtig dejlig jul og et smukt nytår.

  SvarSlet
 3. Ja, det er herlig underholdning at kikke på havens (eller for dig Annette byens) fugle. Jeg har i flere år haft 2 foderautomater med en rigtig god vildtfugleblanding i og konstant opfyldt og almindelige foderkugler. Jeg har dog længe opdaget at kuglerne ofte ikke blev spist eller kun pillet lidt i.
  Nu har jeg mange solsorte i haven, flere end tidligere og jeg skal vist lige kikke lidt mere efter om jeg har mistet en kæmpe flok gråspurve.

  Ang. Claus Dalby, så ville jeg aldrig forvente at han skulle kikke min/vores blogge. Han har vist rigeligt at lave med alt det han laver;-)

  Du har nok ret i at istedet for kun at kikke på andres blogge, så kan jeg "smide" en lille hilsen på vejen.

  Rigtig glædelig jul og et smukt og lykkebringende Nytår, Lone.g

  SvarSlet

Dejligt at du er her og lægger en kommentar;-). Jeg svarer på den hurtigst muligt, men skal lige ind fra haven. Kh Lone