lørdag den 18. juni 2011

Familiehygge på Søstjernen

Så har svigermor Vera kaldt til samling igen på Søstjernen i nærheden af Haderslev. Så vi kørte alene uden vores dejlige unger (som forbereder den sidste eksamen på tirsdag!). Knud Erik, Allans moster og onkel Henry, Allan onkel Finn og Karin, Allans søster Anette og Ib, sønnerne Rasmus og Nicolaj. Vera og Knud Erik havde som ofte før bestilt en overraskelses menu "Tør du?" og vi har fået meget lækkert mad de sidste mange år. Igen havde køkkenet overrasket os: citronmarineret laks med store rejer og aspargesstykker, varmtrøget laks, forskellige spanske pølser, stege med struds, lam og tzatziki, and, kalv mm. Salater med bla balsamiko-marinerede jordbær, store kvarte kartoffelbåde og nogle jeg ikke kan huske pt. Ostebord med forskellige oste, bla en "fynsk" hjemmelavet rygeost, kiks og lækre radiser. Her blev så indlagt en lille gåtur i det blandede vejr (en anelse sol, lidt store og små byger) i regntøj. Ud blandt duftende roser både fra haver og hybenroser på stranden, det våde tang og en lille tur ud over vandet på den smalle badebro, hvor ingen af os havde lyst til at komme i vandet, da det ikke var muligt at se ned i vandet. Der var dog en lille fornemmelse af sommer, bittelille.

Hurtigt var kaffebordet klar med æblekage og flødeskum, italiensk islagkage og mærkelige små underligt smagende røde, gule, blå og grønne småkager, som viste sig at være macarons, som nu er googlet til franske makroner, se en opskrift her Dem skal jeg selv prøve at lave en dag med æggehvider og hjemmelavet mandelmel, det lyder spændende, måske på torsdag, hvor vi fejre at Ernesto er blevet student;-)


Snakken gik hen over bordet, som det plejer. Maverne var fyldte til bristepunktet med herlig mad. Det viste sig at vi også skulle have "skrupaf-mad" eller som Vera heller ville kalde det "Velkommen en anden gang". Så kom Finn, Ib, Allan og jeg ud på en længere gåtur, det var godt og tiltrængt og jeg fik taget billeder med min mobil, som jeg vil vise på et andet tidspunkt, da jeg er for træt og ikke lige kan huske det;-) Vi fik æggekage, en kæmpe portion æggekage, som de andre slugt med stor sult (?), men jeg kunne ikke spise noget. Da vi kørte en time efter fik jeg dog en Hansen Is med til bilturen, en Eskimo og den var lækker. Den var ukendt for mig, men godt indhold af flødeis og chokolade (Valrhonas Caraibe Crand Cru chokolade)

Det kan være svært at vælge den rette is
Nu er vi hjemme, Allan er gået i seng og jeg kommer snart.... Nat nat til alle

5 kommentarer:

 1. Hej Lone

  Det lyder godt med alt det mad!

  Held og lykke med på tirsdag, og det kunne da være sjovt at prøve den nye opskrift på franske makroner der. - Jeg skal selv til eksamen onsdag, inden jeg kan holde ferie.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 2. Uhm Hansen Is er noget af det bedste is der findes. Vi havde gæster i går aftes og fik isen i bakker; vanilleis med rom-rosin og vanilleis med nougat til friske jordbær - det var altså guf :-)

  SvarSlet
 3. Sikke et gilde i har været til.

  XXX fingre for ungernes eksamen

  Hansen Is siger man ikke nej tak til, eller Italiensk is, som jeg bare elsker.

  Ha' en dejlig dag ;-)

  Kh - K

  SvarSlet
 4. Kære Ungersvenden
  Ja og vi nærmest trillede hjem og havde vist ikke behov for al den mad, men vi er madglade og skal smage ALT mere end én gang.
  Hvad skal du op i og i hvilken uddannelse?
  kh Lone

  Kære Susanne
  Sjovt at du kender isen, som sagt har jeg aldrig set den før;-) Uhm, det lyder lækkert med al din is og jordbær, det kan man bare ikke få for meget af i sæsonnen..
  kh Lone

  Kære K
  Ja og det mærkelige er at vi ikke har lært at spise en mindre mængde mad! men overvægten skal jo holdes vedlige;-)
  Ja, vi krydser alle fingre for deres eksamener på tirsdag og jeg håber at det bliver mig, der skal give Ernesto studenterhuen på!
  Det der med Hansen is skal jeg vist til at undersøge. I kender det alle og jeg har aldrig hørt om det før, mærkeligt og jeg elsker is!
  I lige måde,
  knus Lone

  SvarSlet
 5. Det lyder som en dejlig dag.

  Jeg er klart med på Hansen is holdet, det må du holde øje med (fåes jævnligt i f.eks. SuperBrugsen på tilbud :). Nougat isen, uuuuuuuhm. Eller chokolade. Eller jordbær, der faktisk smager af jordbær. Uh, der er så mange gode. Det gode er, synes jeg, man spiser ikke så meget ad gangen.

  Har du gode input til en mini-ferie til Århus området, noget vi skal se (udover Aros), steder vi bare må spise? Tak på forhånd, hvis du har :)

  SvarSlet

Dejligt at du er her og lægger en kommentar;-). Jeg svarer på den hurtigst muligt, men skal lige ind fra haven. Kh Lone