Om mig

Redigeret dec. 2016

Nyder livet med haven, sidder på terrassen og nyde haven, være ude ved hønsene. Når jeg er udenfor haven drejer det sig meget dans og allerhelst kizomba, som ikke er ret anstrengende og det er skønt at danse med mænd, der kommer til dans af sig selv og nyder at danse. Jeg nyder alle de danse og går heldigvis til undervisning en gang om ugen foråret og efteråret. Fantastisk med hele tre dygtige og dejlige underviser Lene, Peter og Bent. Det foregår på Godsbanen i Århus, ikke langt fra Folkestedet, hvor der er drop-in kizomba stort set hver onsdag, tjek linket og se hvordan, der plejer at være begynderundervisning fra kl. 19.30 (koster 20 kr/gang) og man behøver ikke at medbringe dansepartner.

Alt det herunder er fortsat aktuelt, men en del af livet..
------------------
Jeg er 56 og førtidspensionist pga. en ulykke i 2007. Jeg er blevet skilt i 2011 og har to dejlige børn, som jeg ikke ville undvære for noget i hele verden. Natalia på 23 år bor på Trøjborg og  Ernesto på 26 år bor her og hos sin kæreste i København

Mine dage går med morgenkaffe og ostemad på hjemmebagt rugbrød, læser overvejende bøger som lydbøger, men i Læsehjørnet læser vi bøger i papirform.
Jeg har hele livet elsket at bage, sylte, lave alle mulige madretter, salater og årligt lavet nye snaps. Mange af mine opskrifter har fået navn efter de personer, jeg har fået den af, så hvis du undrer dig, så er det bare derfor!
De sidste 5 år er gået med finde mig selv i dansen, min datter tog mig med en søndag i uge 42 for fem år siden til Studenterhuset, hvor der er drop-in salsa mm hver søndag, og der grinte jeg meget af mig selv og de bevægelser mine ben skulle lave. Siden er det blevet til masser af bachacha, zouk og de sidste par år kizomba, en skøn dans, en slags kinddans, hvor manden fører med trin og kvinden følger så med. Musikken er dejlig og jeg går altid glad og tilfreds fra arrangementerne.

Mit andet et og alt er blevet haven, som tidligere også var spændende, men jeg havde ikke så megen tid og lyst til den. Jeg var vist heller ikke så interesseret i den, men så mødte jeg Inger, som har den skønneste lille kolonihave med alverdens blomster. Der er masser af farver året rundt og noget spændende at kikke på hele tiden. Inger har de smukkeste roser i alle mulige størrelser og farver trods den lille have, og det var fristed for mig at komme der, midt i Århus' trafik og så stille et område med dufte, farver og fuglelyd.

Jeg har i mange år holdt meget af det spanske sprog, lærte en stor del på Studieskolen i København (kan varmt anbefales) i slutningen af 1980'erne og så fik vi børn og kom jeg til at holde en lang lang pause. For ca 10 år siden startede jeg på VUC i Århus, hvor jeg blev færdig med spansk HF på A-niveau. Jeg har været så heldig at kunne tale en lille smule spansk med Ingers cubanske mand Andrés, men det er jo ikke nok! Jeg/vi ser spanske film i tv og i Øst for Paradis og i september 2010 startede jeg på Folkeuniversitetet i Århus på et spændende spanskkursus, måske på et lidt for højt niveau, men meget fint. De sidste mange år med Viben som lærer på holdet, pt holder jeg lang pause, da holdet kollidererede med kizomba-undervisning.

Før var jeg meget aktiv både i mit arbejde og i min fritid. Før ulykken var jeg sundhedsplejerske og ved siden af i vikarbureau som sygeplejerske samt; redaktør for det landsdækkende sundhedsplejerskeblad Sundhedsplejersken; redaktør i løbeklubben her i Hinnerup; Spillede volleyball i LLIF i Hadsten og løb i løbeklubben Hinnerupløberne. Jeg var med i en læsegruppe for sundhedsplejersker og med til at arrangere månedlige møder for sundhedsplejerske i Århus Amt. Aktiv forælder på vores børns skole  Friskolen i Hinnerup.