2011 læste bøger - og tidligere

Denne side vil blive opdateret løbende både med nutidige og tidligere bøger... 
I år 2011 har jeg en plan om at skrive ned, hvilke bøger jeg læser, da jeg overhovedet ikke har tal på det eller bare en fornemmelse af antallet og hvilke bøger. Jeg har en fornemmelse af at jeg læser mange krimier og nye romaner, da jeg ofte er på mit lokale bibliotek og snuse. Der finder jeg så de helt nye bøger til lån i 10 dage og det er ofte muligt at få læst dem på den korte udlånstid.

17. Johannes V. Jensen: Kongens Fald
Vi skal læse denne bog i Læsehjørnet til d. 22. februar….

16. Camilla Ceder: Frosne øjeblikke
Endnu en krimi om to uafhængige mord på to mænd, der bliver fundet både skudt og kørt over flere gange. Mange familieskæbner bliver beskrevet og vi følger politikommissæren Christian Tell finde en sammenhæng og årsag.  Journalisteleven Seja bliver hurtigt blandet ind i historien, da hun siger at hun var til stede sammen med et vidne kort efter et af mordene. Der sker mange forviklinger og de finder årsager 15 år tilbage i tiden. Lang svensk debutkrimi.

15. James Patterson: Bikini
Krimi om en smuk model, som bliver kidnappet under et modeljob. Handlingen flyver af sted med makabre mord og rene likvideringer af mange mange mennesker. Vi følger morderen, psykopaten som laver snuff-film til en lukket kreds af rige mennesker med en syg form for behov af blodig vold.
Jeg elsker spændende krimier, men denne er forkert for mig. Det er som om at det bare er en opsamling af rå vold og mord, og det er ikke lige mig….

14. Robert Kirkman: The Walking Dead – Vol. 1: Days Gone Bye
Tegneserie som jeg fik anbefalet af Frederik på Hinnerup bibliotek. Den er på engelsk og handler om en politimand Rick som vågner op efter at have været i koma på hospitalet efter en skudepisode og opdager at verdenen har ændret sig. Der er næsten ingen mennesker tilbage, men mange zombier, som jager mennesker med mindre man selv dufter af døde mennesker.  Rick søger efter sin kone og søn, som vist er taget til hendes hjemby. Han finder dem og nogle andre overlevende, snakken om at overleve foregår rundt om bålet. De søger mad og våben, så de kan overleve og bekæmpe zombierne. Farverne er ”overlevelsesfarve”, grå, mørke og dunkle, mange gode dialoger som gør at tegneserien tager tid at læse. Der skulle være lavet 13 bind. Jeg skal have lånt bind nr 2.

12 + 13. Jerry Scott: Zits – Strålende humør og Zits - sådan et blik skal du ikke sende mig, unge mand
Tegneserien som jeg først lige har opdaget findes. Hvis du kan lide Sten og Stoffer, så er teenageren Zits lige noget for dig!  Flot streg og gode historier.

11. Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjerg: Skrig under vand
Grum krimi, som omhandler et ukendt menneske med trang til at drukne sit nyfødte barn. Nogle er tidligere blevet mishandlet som barn, hvem? Katrine Wraa er psykolog, som arbejder med at lave profiler af forbrydere og deres ofre og sammen med politiet finder hun de skyldige. En fødselslæge findes dræbt udenfor sin bolig og gerningsmanden findes hurtigt, da han tidligere har truet den dræbte, men er det nu den rigtige gerningsmand de har fundet? Katrine Wraa mener at der er andre muligheder.... Fængslende handling og der sker noget! Der er nogle store overraskelser undervejs, hun kommer selv tæt på en gammel klassekammerat og hendes kollega indenfor politiet.


10. Hanne Bech Hansen: Lasten
Første bog af den tidligere politidirektør i København. Bogen er spændende og er første bog om en kvindelig nyudnævnt vicepolitikommisær Malika, som får sin egen lille umage gruppe efterforskere til at finde ud af et mord på en advokat, som bliver skudt i et indkøbscenter og det eneste vidne, som ser den vej, morderen er, sker der også noget med... Her kører lastvogne rundt i Europa med en last, som nogle er interesserede i. Men hvad er der i lasten og hvordan får man fundet bagmændene og ikke kun de små fisk. Politiet samarbejder med med andre europæiske landes politikorps, modarbejdes noget af PET og andre. Bogen er let skrevet, hurtigt læst og spændende. Jeg skal nok også læse de næste bind, Hanne Bech Hansen vil skrive om Malika.

9. Ken Follett: Den tredie tvilling (lydbog)
Bog om gen-manipulation 20 år før fåret Molly. Som titlen beskriver handler det om en ekstra tvilling eller flere! og ikke født af samme kvinde. Bogen er vel en form for krimi, det gamle plot bliver gennemskuet og hovedpersonen kommer i klemme, da der er mange penge og prestige på spil samt en mulig kandidat til præsidentposten i USA.

8. Gunnar Staalesen: Varg Veum – vi skal høste vinden.
Endnu en krimi med detektiven Varg Veum. Jeg mener at have slugt de andre bøger om Varg Veum, men denne bog virker meget langtrukken og der er meget snak. Bogen skulle afleveres 20 sider inden jeg var færdig med den (da, der var en anden der havde reserveret den!), men det er ok, tror jeg nok. Jeg savner ikke afslutningen lige nu, men får nok læst den en dag. 

7. Lars Kepler: Paganini kontrakten
Krimien er dårlig nok startet før de første mord bliver begået. Det viser sig at der er en sammenhæng mellem mordene. Hovedpersonen kriminalkommissær Joona Linna ser nogle sammenhænge, hvor andre ignorerer de små spor…. Nogle ofre lever endnu og der er en lejemorder på spil ”en grav”.  Uhyggelig spændende og letlæselig og det tager max et par dage at læse den på trods af at det er en tyk bog.

6. Joan Iserhorst: Sagde du noget, kælling? (lydbog)
Grum og spændende fortælling om Mia, som mister sin mand ved en ulykke og om hendes liv de næste år sammen med sine teenagedøtre og en helt anden livsstil i fht tidligere. Hun møder den uberegnelige Peter. Hun oplever en hidtil ukendt erotisk besættelse, som fører ud på et sidespor, hvor hun igen og igen lader sine egne grænser overskride. Spændende bog om en kvindes liv i et forhold med misbrug og undertrykkelse.

5. Paul Auster: By af glas (lydbog)
Første bog i en trilogi. Mærkelig historie. Hovedpersonen bliver forvekslet med privatdetektiv Paul Auster og påtager sig en opgave om at skygge en mand. Det får ham rundt i byen og det viser sig at ruterne er bogstaver, som er koder. Omdrejningspunktet er den røde notesbog og bogen slutter, hvor jeg burde have haft den næste bog hos mig og det er desværre ikke tilfældet, men de næste bøger skal læses eller høres.

4. Rachel Trezise: Æblesmag (lydbog)
Pudsig, men fin bog, 10 noveller a ca en times varighed. Handler om unge og deres samvær, udfordringer og problemer i teenageårerne. Jeg kan ikke helt gennemskue om nogle af personerne går igen i flere af novellerne, men har det på fornemmelsen. Der stod ikke på bogen at den var en samling af noveller og så havde jeg nok ikke lånt den.

3. A. J. Kazinski: Den sidste gode mand
Rigtig god krimi, genkendelige steder i København og Venedig. Handlingen drejer sig om at finde "den sidste gode mand" inden denne bliver fundet og slået ihjel som vil betyde verdens undergang, altså verden som vi kender den. OG der er ingen, der kender hvem der er god heller ikke personen selv, så det er et stort søgearbejde.

2. Joy Jacobsen: Vidunderbarn (bog og lydbog)
Denne bog læser vi i læsegruppen Læsehjørnet. Fin beskrivelse af en drengs omvækst sammen med sin mor og et år med en halvsøster. Jeg har endnu ikke fundet ud af hvorfor bogen hedder Vidunderbarn.

1. Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt: Manden der ikke var morder (både bog og lydbog).
Spændende krimi med gode personer og den dygtige, den socialt amputerede og irriterende Sebastian, der har et kæmpe forbrug af kvinder og som tænker de store tanker og anderledes sammenhænge og løser de store gåder. Det bliver spændende at læse flere bøger af disse forfattere.


Bøger 2010 og tidligere, som jeg pt. kan huske:
1.      A.A. Milne: Peter Plys – komplet (skøn bog, min yndlingsgave til barnedåber, fantastiske fortællinger og billeder. Dyr og dejlig).
2.      Anna Grue: Den skaldede detektiv, Dybt at falde
3.      Anne Holt: 1222, Løvens gab, Pengemanden,
4.      Anne Marie Løn: Dværgenes Dans
5.      Anne B Ragde: trilogien
6.      Arnaldur Indriðason: Vinterbyen
7.      Arne Dahl: Elleve, Misterioso, Ondt blod, Op på toppen af bjerget, Europa blues, En skærsommernatsdrøm, Dødsmesse, Mørketal, Efterskælv, Himmeløje, Ghost House 2.0
8.      Arundhati Roy: De Små Tings Gud (skøn bog)
9.      Brian Holm: Den sidste kilometer - En bog om at blive klogere
10.  Camilla Läckberg: Isprinsessen, Prædikanten, Stenhuggeren, Mord og mandelduft
11.  Carlos Ruiz Zafón: Vindens skygge, Englens spil
12.  Dan Brown: Da Vinci mysteriet, Det forsvundne tegn, Tankados Tegn, Engle og dæmoner, Morderisk bedrag (alle bøgerne holdt mig fanget og jeg slugte dem)
13.  Dan Turell
14.  Elsebeth Egholms: Vold og magt, Liv og legeme, Nærmeste pårørende, Personskade, Selvrisiko, Skjulte fejl og mangler, De frie kvinders klub (skønne bøger. De foregår alle i områder som jeg kender i virkeligheden og så er journalisten Dicte en skøn kvinde at følge i de grelleste forhold)
15.  Emily Bronté: Stormfulde højder (læst i 2010, da jeg tænkte at den vel hørte til en kvindes bog-basis. Gammelt skrevet, grusom og så tænker jeg på sangen Wuthering Heights med Kate Bush og hendes vejrmøller og skønne sang)
16.  Eva Jørgensen: Vi ses i morgen, Sorrig og glæde (gribende bøger om at miste sin mand og hvordan man kommer igennem det og forbliver hel. Smukt og levende skrevet)
17.  Gisa Klönne: Nat uden skygger,
18.  Gretelise holm: Møgkællinger, Robinsonmordene, Forhærdede tidselgemytter,
19.  Gunnar Staalesen: I mørke er alle ulve grå, Manden med de to ansigter, Kvinden i køleskabet, Sorte får, Faldne engle, Bitre blomster, Død mand sladrer ikke, Skriften på væggen, Som i et spejl, Ansigt til ansigt, Din til døden, Tornerose sov i hundrede år, Forfulgt af død, Koldehjerter, Bergen trilogien: 1900 morgenrøde, 1999 aftensang, 1950 High Noon. (skønne bøger, spændende krimier, der ligner lidt bøger af Dan Turell)
20.  Günter Grass: Bliktrommen
21.  Gregory David Roberts: Shantaram (En af de allerbedste bøger jeg nogensinde har læst. )
22.  Hanne-Vibeke Holst: Dronningeofret, Kongemordet, Kronprinsessen, Thereses tilstand, Det virkelige live, En lykkelig kvinde
23.  Haruki Murakami: Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe af (som lydbog) og Norwegian Wood (som lydbog)
24.  Helene Tursten: Den knuste tang-hest, Nattevagten, Tatoveret torso, Glasdjævlen, Guldkalven, Ilddansen, Manden med det lille ansigt, Det lunefulde net
25.  Henning Mankell: Mordere uden ansigt, Hundene i Riga, Den hvide løvinde, Skyggerne, Ildspor, Den femte kvinde, Det næste skridt, Brandvæg, Pyramiden, Inden frosten, Den urolige mand, Kennedys Hjerne, Italienske sko (skimmet), Kineseren
26.  Håkon Nesser
27.  Ian Rankin: Den sorte bog, Mellem venner,
28.  Ida Jessen: Børnene, (skøn bog)
29.  Ildefonso Falcones: Havets katedral (skøn bog)
30.  Inger Wolf: Sidespring, Sort sensommer, Frost og aske, Sangfuglen
31.  Ib Michael: Sorte huller, Vanillepigen, Den tolvte rytter, Brev til månen, Prins, Blå bror
32.  Jakob Ejersbo: Liberty og Eksil (skimmet)
33.  Jan Kjærstad: Forføreren (skøn bog), Erobreren og Opdageren
34.  Jeanette Øbro Gerlow: Skrig under vand
35.  Jens Henrik Jensen: Spøgelsesfangen,
36.  Jette A. Kaarsbøl: Den lukkede bog og Din næstes hus (som lydbøger) (skønne bøger)
37.  Jo Nesbø: Frelseren, Panserhjerte,
38.  Joan Ørting: Ta' mig – en bog om hverdagens forførelser (som lydbog)
39.  J. K. Rowling: Harry Potter og De Vise Sten, Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, Harry Potter og fangen fra Azkaban, Harry Potter og Flammernes pokal, Harry Potter og Fønixordenen, Harry Potter og Halvblodsprinsen, Harry Potter og dødsregalierne 
40.  J.R. R Tolkien: Hobitten, Ringenes herre (skøn bog)
41.  Julie Hastrup: Det blinde punkt,
42.  Jussi adler Olsen: Flaskpost fra P, Fasandræberne, Journal 64,
43.  Kaaberbøl & Friis: Drengen i kufferten, Et stille umærkeligt drab
44.  Karin Fossum: Den onde vilje,
45.  Karin Slaughter: Hvid død
46.  Ken Follett: Jordens søjler, Uendelige verden, London kalder, Sneet inde, Operation Allike
47.  Kristín Marja Baldursdóttir: Karitas uden titel (skøn bog)
48.  Lars Bill Lundholm: Kungsholmsmordene, Södermalmsmordene, Gamla Stan-mordene
49.  Lars Johansson: Signe
50.  Lars Kepler (Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril): Hypnotisøren,
51.  Leif Davidsen: Den russiske sangerinde, Den serbiske dansker, De gode søstre, Fjenden i spejlet, Den ukendte hustru, På udkig efter Hemingway, Min broders vogter
52.  Lene Kaaberbøl: Kadaverdoktoren, Et stille mærkeliget drab, og ungdomsbøgerne: Skammerens datter, Skammertegnet, Slangens gave, Skammerkrigen, Hermelinen, Skyggeporten, Isfuglen, Sølvhesten
53.  Linda Olsson: Astrid & Veronika
54.  Liza Marklund: Asyl, En plads i solen, Nedtælling, Hedebølge, Livstid, Nobels testamente, Primetime, Brændetyven, Postkortmordene (sm m James Pattersen)
55.  Lotte & Søren Hammer: Svinehunde, Alting har sin pris
56.  Mari Jungstedt: Den du ikke ser, I denne stille nat, Den inderste kreds, Den døende Dandy og I denne søde sommertid
57.  Martin Andersen Nexø: Pelle Erobreren
58.  Maria Helleberg: Druknehuset
59.  Michael Hjort & Hans Rosenfeldt: Manden der ikke var morder
60.  Michael Katz Krefeld: Pans hemmelighed
61.  Morten Ramsland: Hundehovedet og Sumobrødre
62.  Morten Sabro: Du som er i himlen, Køter, Kærlighedskrigeren, evig troskab og Det 13. spil
63.  Patricia D. Cornwell: Scarpetta
64.  Peter Høeg: 
65.  Sara Blædel: Grønt støv, Kald mig prinsesse, Kun ét liv, Aldrig mere fri, Hævnens gudinde og Dødsenglen
66.  Signe Wenneberg: Morgenfruer og Løjtnantshjerte, Haveterapi
67.  Sjöwall og
68.  Sissel-Jo Gazan: Dinosaurens fjer (er kåret som årtiets bedste krimi)
69.  Stephen King
70.  Stieg Larsson: Mænd der hader kvinder, Pigen der legede med ilden, Luftkastellet der blev sprængt
71.  Susanne Staun: Mine piger (lydbog), Døderummet, Før jeg død,
72.  Susse Wold: Fremkaldt
73.  Thomas Enger: Skindød
74.  Torkil Damhaug: Døden under vand,
75.  Tove Ditlevsen
76.  Victor Hugo, De elendige (skøn bog)
77.  Viveca Sten: Uden skyld, Inderst inde,
78.  Winnie Mandela: Et stykke af min sjæl gik med ham (for 30 år siden ca)
79.  En mand,
80.  Richard Yates: Revolutionary road (som lydbog) (ok bog om et liv i amerika, men ikke lige min type læsning, har fået meget fine omtaler)


Listen er ufuldstændig, men det er de bøger jeg lige nu kan huske pt ;-)
Kh Lone

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du er her og lægger en kommentar;-). Jeg svarer på den hurtigst muligt, men skal lige ind fra haven. Kh Lone