torsdag den 28. juli 2011

Tjek af dræbersnegle

Forrige år fandt jeg et rigtig godt sted på internettet til at identificere hvilke snegle var dræbersnegle og hvilke var havens ufarlige gæster. Selvfølgelig smuttede det link for mig og jeg har siden ledt efter en enkel og let måde at identificere på, så jeg ikke kommer til at kappe hovedet af de forkert. 
Naturstyrelsen har en nøgle til stor hjælp! 
Tjek Bekæmpelse af dræbersneglen i både store og små haver.

Et eksempel på en dræbersnegl med æg
(venligst lånt fra Naturstyrelsen)

Jeg er heldigvis ikke så besværet af dem i år, men har været ude i naturen, hvor det har været svært at tage et skridt uden at træde i dem... det er bare for ulækkert!

7 kommentarer:

 1. Du har fuldstændig ret - de er for ulækre! Og tilmed en invasiv art :-/

  Desværre mener Naturstyrelsen, at vi ikke kan udrydde dem igen, vi kan kun nedbringe antallet ved at bekæmpe dem i samlet flok. Gid alle haveejere ville tage en tur i haven hver aften for at dræbe de slimede, (næsten) alt-spisende, ulækre snegle, yakk!

  SvarSlet
 2. Kære Susanne
  Ja, desværre tror jeg heller ikke at de kan fjernes helt. Der er for mange steder hvor de kan boltre sig som de vil skove, marker, enge og mange private have. Sidste år havde jeg en megagod sneglelygte, men pæren gik og den kan ikke skaffes igen. Nu nøjes jeg med at gå i haven efter regn og samle dem ind. Hønsene vil ikke have dem mere, de er blevet for store.
  Kh Lone

  SvarSlet
 3. Vi er også rigtig plaget af dem i sommerhusområdet og jeg har overvejet at skrive et opråb til alle om at de i det mindste skal sprede lidt sneglekorn, hvis ikke man har lyst til/tid til at samle snegle.
  Jeg samler/skolder, bruger ølfælder og sneglekorn - så antallet er på et rimeligt niveau hos mig 14-20 pr gang - men naboen kunne samle over 200 på een runde for nylig - arghh!!
  Jeg gider ikke grønsager af samme grund – selv i drivhuset finder jeg dem på tomatplanten – mere arghhhh!
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 4. Det er nogle mobydelige klamme bæster. Her bliver der udført massakre på de ulækre slimede bæster, når jeg ser dem. Desværre er der rigtig mange i år, så det kan ses på mine planter. De snegle der sætter deres slimede spor på matriklen, er kommet til en ren urydelseslejr.

  Ha' nu en dejlig dag :-)

  SvarSlet
 5. Ja ud med sneglene og det gælder dem alle undtagen dem med hus. Jeg slår revl og krat ihjel, når jeg ser dem. Det kan godt være, det kun er de lysebrune, som er dræbersnegle, men jeg ser lige så ofte de mørkebrune i selve planterne, så jeg slår bare ihjel med hård hånd.
  Jeg har kun marker rundt om mig og der kommer de også fra, så der er ingen naboer til at slå ihjel. De fleste af markerne rundt om mig ligger brak, så der er kun ukrudt på dem :-(
  Ja trods alt må I have en dejlig dag, tænk en torsdag uden regn :-)

  SvarSlet
 6. Jeg tager en dræber-runde i haven hver aften med en 15-20 snegle i gennemsnit. Det er måske ikke så meget, men jeg er godt nok træt af dem :-(

  SvarSlet
 7. Kære Berit
  Jeg har endnu ikke set dem her på grunden, men kikker dagligt -her er dog intet at spise for dem, så de vælger andre steder. Farven på sneglen kan snyde gevaldigt, de kan have ALLE farver. Jeg kikker efter åndehullet indenfor "hovedets afgrænsning" og hvis den har "borter" under sig langs siderne = så er det dræbersnegle..... klamt klamt klamt
  kh Lone

  Kære K
  Trist for dig, af med hovedet på dem. Så er der en snegl mindre! Du må lære dine dejlige hunde at spise snegle eller i det mindste dræbe dem!!! eller er det for meget fy fy.... hyg dig og nyd sommeren trods bæsterne.
  kh Lone

  Kære Hønseballehaven
  Det må være et stort arbejde når du skal klare det helt alene og ikke kan trække lidt på naboerne... God kamp;-)
  Ja, vejret nyder vi alle og nu er det 3. dag solen skinner her og vi er udenfor hele tiden.
  kh Lone

  Kære Signe
  Godt du er på hver dag, så bliver der en mindre til at lave nye dræbersnegle-børn. Sidste år sagde jeg undskyld inden jeg dræbte et par under paring... sikke en forstyrrelse, men det var kun én gang! Jeg synes at det er mange hver dag, men bare det ikke er de kæmpestore du fanger og nogle af de små "babyer"... God kamp

  kh Lone

  Sejt at I er friske efter de bæster, der invadere vores haver, grøntsager og smukke blomster. Nej, væk med dem;-)

  SvarSlet

Dejligt at du er her og lægger en kommentar;-). Jeg svarer på den hurtigst muligt, men skal lige ind fra haven. Kh Lone